2021. március 25., csütörtök

Matematika 03.25.

Kedves Gyerekek!

A mai napon a kedden tanultakat fogjátok gyakorolni pár feladaton keresztül. :) Beillesztek ide egy kis segítséget is, amit a füzetbe is felírtunk! :)


Ezek alapján oldottunk meg feladatokat kedden az online órán is. :) A feladatokat pedig itt láthatjátok:


1. feladat
    Elvégezni a műveleteket.

2. feladat
    Gondold át, hogy melyik természetes szám kerülhet a betű helyére. Vajon a számlálót osztották-e a természetes számmal, vagy a nevezőt szorozták?

3. feladat
    Először elvégezzük a zárójelben lévő műveletet, összeadjuk az azonos nevezőjű törteket. (Számlálót a számlálóval, nevező változatlanul marad!!!!) Majd ezután osztjuk csak el a természetes számmal!

Jó munkát kívánok, s várom az elkészült munkákról a fotót a rocsik.zsofia@vargatamas.hu e-mail címre holnap reggel 8 óráig! :)

Zsófi néni


Történelem - 03.25.

 Kedves Ötödikesem,

tegnap kitöltöttétek a témazáró első felét, ami egy teszt volt. Ma a fogalmazás következik. A feladat IDE KATTINTVA nyitható meg, de csak 10.00-tól él a link, amikor az óránk lenne. 

A fogalmazás megírására a megnyitás után 60 perced van, használd jól az időt, ne csapd össze a munkát, hiszen jegyet kapsz rá. A helyesírást nem számítom bele a pontozásba, de a fogalmazásmódot igen.

Mivel a felület már ismerős, ma nem jelentkezünk be online órára, de ha kérdésed van, Teamsen most is elérsz!


Kata néni

Nyelvtan III.25. csütörtök

Kedves ötödikesek!

Ma belekukkantunk az új tananyagba. Előtte oldd meg ezt a szókincsfejlesztő feladatot!
                                                            
                                                                 ⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓⇓


(Megfejtések: avágy, szavar,kiszi,kisztáj)

Ezután , kérlek, tanulmányozd át a szöveget! Ne ijedj meg a hosszúságától, alatta rövidítve is megtalálod a színes dobozokban.





 Ezeket kell lemásolnod a füzetbe!
                           ↓↓↓

 NEM KELL BEKÜLDENI!

Végül egy kis képrejtvény játék:




Angi néni


2021. március 25. - csütörtök - kézilabda alapok 2.rész

 Sziasztok!

Játékidő

A rendes játékidő minden korosztályban (16 év felett) 2×30 perc, a félidei szünet 10 perc. Fiatalabb korosztályú csapatok esetében 8 – 12 év között a rendes játékidő 2×20 perc, 12 – 16 év között pedig 2×25 perc, mindkét esetben 10 perc szünettel. A kézilabdában egy sajátos módszert követve mérik a játékidőt. A játékidő a játékmegszakítások ( szabálytalanság megítélése, gól utáni középkezdés stb.) alatt is megy, azonban ha a játék várhatóan hosszabb ideig szakad meg ( sérülést követő ápolás miatt), akkor a játékvezetőknek lehetőségük van az órát erre az időszakra megállítani. A játékidő lejárta szigorúan értelmezendő: az utolsó másodperc leteltekor a mérkőzés befejeződött. A még játékidőben ellőtt, de a kapuba csak a játékidő letelte után beérkező lövés nem minősül érvényes találatnak. A szabályos találat eléréséhez az kell, hogy a labda még a rendes játékidő letelte előtt teljes terjedelmével áthaladjon a gólvonalon.

Labda

A kézilabdát bőr vagy műanyag borítású labdával játsszák, életkortól és nemtől függően eltérő méretű labdákkal.


LabdaméretKorosztály     Labda kerülete       Labda tömege
18-14 év közötti leányok
8-12 év közötti fiúk

      50–52 cm290-330 g
214 év feletti nők  
12-16 év közötti fiúk

      54–56 cm325-375 g
316 év feletti férfiak      58–60 cm425-475 g

A kézilabdát általában egy úgynevezett wax nevű anyaggal vonják be a játékosok, a jobb tapadás érdekében. Ez által válnak kivitelezhetővé az igazán látványos lövések, mint például a pattintott csavart lövés, a cunder.

Gyógytestnevelés 03.25.

 Szia!

Egy rövid tornát hoztam ma neked! Végezd el a gyakorlatokat a videó segítségével. jegyezd fel a sportnaplódba, és írd le milyennek találtad a tornát, midet mozgatta át leginkább?

Jó mozgást!

Ági néni



Angi nénis nyelvtan 2021.XI. 30.

 Kedves gyerekek, ma az igekötőket gyakoroljuk.   EZT is oldd meg! learningapps Az alábbi igéket írd le a füzetedbe jövő időben! A szám, sz...